Nieuws

KadIJ bij MIJ. Een ode aan de IJsselsteinse kunst

MUSEUM IJSSELSTEIN PRESENTEERT DE TENTOONSTELLING ‘KUNST AAN DE IJSSEL BIJ MIJ’. MIJ BELICHT IN DEZE EXPOSITIE BIJZONDERE KUNST VAN IJSSELSTEINSE BODEM, EEN ODE AAN DE IJSSELSTEINSE KUNST IN SCHILDERIJEN, FOTO’S, SCULPTUREN EN INSTALLATIES.

Kunst aan de IJssel (KadIJ) is een initiatief van het KunstCafé IJsselstein. Sinds 2008 organiseert deze groep van kunstenaars en kunstliefhebbers elke twee jaar een grootschalige verkooptentoonstelling in de botenloods en IJsselateliers bij jachthaven Marnemoende. Dit jaar viert KadIJ haar eerste lustrum en verhuist de kunstmanifestatie gedurende de maanden oktober en november éénmalig naar meerdere locaties in de binnenstad.

Bij MIJ en in de Kasteeltoren is werk te zien van veertien kunstenaars van het KunstCafé en van zes IJsselsteinse gastexposanten. In ’t Koffiehuis van MIJ is een speciale expositie ingericht met als thema water. In de Panoramazaal en ’t Lokaal van MIJ is vrij werk te zien. Voor een ‘persoonlijke’ kennismaking met de exposanten van het KunstCafé draait in ’t Filmhuis van MIJ een serie korte videoportretten.

Deelnemende kunstenaars KunstCafé:
Ank Borkent, Ketlin van Esschoten, Marieke Gaymans, Miranda Karskens, Leontien Kurpershoek, Lidi Oepts-Hutter, Bernadet de Prins, Jeanne van Rooij, Judith Spithoven, Tonny Sturkenboom, Angenelle Thijssen, Franka van de Ven, Ans Wilbers, Jan Willem Zuidhoek

Gastexposanten:
Qassim Alsaedy, Charles Lagendijk, Jan van Leeuwen, Hans Leijerzapf, Guillaume Monné, Wim van Sijl

Opening ‘KadIJ bij MIJ’:
MIJ nodigt je mede namens KunstCafé IJsselstein van harte uit voor de opening van de tentoonstelling op vrijdagavond 30 september.